Om Gazelle Buchholtz

Tekster bevæger verden

Levende tekster og vild natur fik mig sporet ind på arbejdet med ord. Uddannelsen cand.scient. i biologi og formidling har trænet mig i kommunikationens mange forgreninger og giver et solidt afsæt i mit virke med tekster. Når joblivet byder på projektarbejde, er jeg glad for at planlægge, udføre og formidle – selvstændigt eller sammen med andre. Skrivningen er ofte centreret om hjemmesider, foldere, udstillingsmateriale, rapporter og artikler.

Mine mere løsslupne tekster fik vokseværk under uddannelsen skrivekunst. Den skønlitterære skrivning blev næret og udfordret med kreativ skrivning og teoretiske fag (narratologi, retorik, sprogkvalitet & æstetisk vurdering og skriftkulturens mediehistorie).

Klik på Bog og andre udgivelser for skønlitterære udgivelser.

Mit forhold til ord

Ords kraft betager og behager mig. Jeg bliver gennemført glad, når jeg mærker tekster med dybde og visdom. Det gælder gadeplakater med mening til tekster af ordmestre som Rumi og Svend Åge Madsen.
Til gengæld tirrer det mig, når jeg støder på den florerende epidemi af uautoriserede mellemrum, der ubehændigt og forstyrrende skiller et ord til to – og andre af den slags småtingsuordentligheder.
Jeg nyder at rydde op i tekstknuder og -udfordringer og at udvikle nye tekstveje, der giver flow og lader essensen smutte ind under huden på læseren.

gazelle_2