Om Gazelle Buchholtz

Tekster bevæger verden

Levende tekster og vild natur fik mig sporet ind på arbejdet med ord. Uddannelsen cand.scient. i biologi og formidling har trænet mig i kommunikationens mange forgreninger og giver et solidt afsæt i mit virke med tekster. Når joblivet byder på projektarbejde, er jeg glad for at planlægge, udføre og formidle – selvstændigt eller sammen med andre. Skrivningen er ofte centreret om hjemmesider, foldere, udstillingsmateriale, rapporter og artikler.

Mine mere løsslupne tekster fik vokseværk under uddannelsen ‘skrivekunst’. Den skønlitterære skrivning blev næret og udfordret med kreativ skrivning og teoretiske fag (narratologi, retorik, sprogkvalitet & æstetisk vurdering og skriftkulturens mediehistorie).

Min debutbog ‘Søvnløse spor’ er udgivet ved forlaget H. Harksen Productions.

En samling af mine noveller har været udgivet elektronisk. Her er anmeldelser på nogle af dem:
Kulturkulten
Naturen i litteraturen
The Secret Life of a Book Collector: ‘Kronhjortens endelige brøl’
The Secret Life of a Book Collector: ‘Bjerget i kroppen’
The Secret Life of a Book Collector: ‘Bænkevarmeren og bænkebideren’
The Secret Life of a Book Collector: ‘Grisebasser’
Lushesbooks

Min engelske novelle ‘Pigsty’ kan du læse her i magasinet ‘Language & Ecology’ for The International Ecolinguistics Association. Find den under ‘Creative Works’.


Mit forhold til ord

Ords kraft betager og behager mig. Jeg bliver gennemført glad, når jeg mærker tekster med dybde og visdom. Det gælder gadeplakater med mening til tekster af ordmestre som Rumi og Svend Åge Madsen.
Til gengæld tirrer det mig, når jeg støder på den florerende epidemi af uautoriserede mellemrum, der ubehændigt og forstyrrende skiller et ord til to – og andre af den slags småtingsuordentligheder.
Jeg nyder at rydde op i tekstknuder og -udfordringer og at udvikle nye tekstveje, der giver flow og lader essensen smutte ind under huden på læseren.

gazelle_2